Blåskjellvarsel landet rundt

Mattilsynet koordinerer overvåkingen av algegifter i skjell, og gir kostholdsråd hver uke. Her kan du sjekke om det er trygt å spise skjell fra ditt distrikt.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Blåskjellvarslet er et tilbud til deg som ønsker å plukke skjell til eget bruk. Norske dyrkede blåskjell og andre typer skjell som kjøpes i butikk og omsettes kommersielt er kontrollert av Mattilsynet.

Skjell som frambys gjennom ordinære salgskanaler skal derfor være trygge å spise.

Programmet for kostholdsråd til publikum koordineres av Mattilsynet i Trondheim, mens prøvene tas ut på 26 steder langs kysten.

Årets program startet 11. mars for halvparten av uttaksstedene og 18. mars for de andre, og varer ut oktober. Vannprøvene sendes til marinbiologer som teller ulike typer alger i prøvene.

Skjellprøvene sendes til Institutt for mattrygghet og infeksjonsbiologi ved Norges veterinærhøgskole i Oslo, som foretar en kjemisk analyse.

Blåskjellvarsel finner du her.

Powered by Labrador CMS