Forsker for å utnytte hele kyllingen til mat Viktige proteiner skal spises. Industrien bruker restråstoff fra kylling og kalkun til å produsere et næringsrikt proteinpulver. Nå hjelper fagfolkene til for at mer blir til god mat.
Villaksen tåler «laksedreper»-parasitten stadig bedre, men det går for treigt Villaksen tåler gyro-parasitten bedre og bedre for hver generasjon. Hvis laksen skal kunne klare seg i smittede elver om ikke altfor mange år, trengs målrettet avl.
Kyllingfilet kan lukte mindre vondt hvis den er pakket i CO₂-gass Gassen hemmer bakterier som gir vond lukt, og kyllingen holder seg bedre.
Hvilken gass bør vi pakke kyllingen i? Både gass og oppsugingspute i pakken påvirker hvor tørr eller saftig kyllingfileten blir.
Kyllingfileten holder seg like godt om den er pakket i gjenvinnbar plast Å redusere bruken av jomfruelig plast er et viktig bidrag til mer bærekraftig matemballasje.
Smaksdommere kartlegger norske sidersmaker Norsk siderproduksjon har hatt en formidabel utvikling. Kvaliteten er høy og smaksmangfoldet stort. Det viser bedømminger gjort av Nofimas smaksdommere.
Forskere lager mat av fiskeavfall og kyllingskrog Vil du redusere forbruket av rødt kjøtt? Nå vil forskere utvikle næringsrike hybridprodukter basert på proteinrike planter, tilsatt fisk- og kyllingrester, insektmel eller tang og mikroalger.