Er hjernen skapt for å forstå klimakrisa? PODCAST: Mange aksepterer restriksjonene under pandemien. Ville vi ha gjort det samme hvis målet var kutt i klimautslipp?
Vil du spise mer mat som er laget av planter? Er du en av Fleksitarianerne, Kjøtteterne eller kanskje Ferdigmatspiserne? Selv om mange ønsker å spise mer plantebasert er det en del som ikke er opptatt av det. Vil folk spise slik mat?
Tomat fra drivhus eller utlandet? Slik velger du klimavennlige grønnsaker To forskere gir deg tips om hvordan du finner de mest klimavennlige grønnsakene – og det er ikke tomater fra drivhus, ifølge ny studie.
Det blir mer gammel skog i Norge Arealet med gammel skog øker. Det viser ny rapport om miljøtilstanden i de norske skoger.
Kan all mat bli økologisk – og er det smart? VIDEO: Økologisk matproduksjon er mer miljøvennlig enn konvensjonelt landbruk, men det betyr ikke nødvendigvis at det er mer bærekraftig.
Brannøvelser på Svalbard forurenser arktisk vann Det er slett ikke hele Svalbard som er ren og uberørt natur. Brannskum fra flyplassene i Longyearbyen og Ny-Ålesund renner ut i vannet og mangedobler konsentrasjonen av miljøgifter.
Villaksens gener er påvirket av oppdrett Rømt oppdrettslaks påvirker nær tre av fire nasjonale laksevassdrag, ifølge en ny rapport. Det betyr økt dødelighet og lavere produksjon i elvene.
Hvorfor varslet ikke norske forskere om klimaendringene tidligere? Norske klimaforskere kan ha kjent til menneskeskapt global oppvarming fra tidlig på 1960-tallet. Men først på 1980-tallet ble det et høyaktuelt tema. Hvorfor tok det så lang tid?
2020 tangerer 2016 som verdens varmeste år Sammen med 2016 troner 2020 øverst på pallen over varmeste år registrert noensinne. EUs klimaprogram advarer om at oppvarmingen kan få katastrofale følger.
Store skogbranner truer med å utrydde 4400 arter Men vi kan gjøre noe for å hindre det, mener flere forskere.
Det Norske Videnskaps-Akademi: Forskningen på klimaendringer og naturmangfold må kobles tettere sammen