En notis fra UiT Norges arktiske universitet - les mer.

Hva skjedde med aktivitetsnivået vårt da tiden plutselig stod stille og alle måtte være hjemme på grunn av koronaviruset? Det skal forskere ved UiT finne ut ved hjelp av treningsklokker.
Hva skjedde med aktivitetsnivået vårt da tiden plutselig stod stille og alle måtte være hjemme på grunn av koronaviruset? Det skal forskere ved UiT finne ut ved hjelp av treningsklokker.

Søker deltakere med aktivitetsklokke til studie

– Vi ønsker å rekruttere personer som har båret egen aktivitetsmåler/smartklokker siden før covid-19-nedstengingen i mars, gjennom nedstengningen og i ettertid, sier André Henriksen fra UiT.

Han ønsker å komme i kontakt med folk som har hatt på seg treningsklokker i koronatiden og som kan tenke seg å bidra til spennende helseforskning.

Da landet ble stengt ned den 12. mars kunne vi ikke lenger dra på gruppetimer eller trene på treningssenter. Men kanskje testet du ut en hjemme-treningsøkt på YouTube eller fikk tid til å gå deg en tur, innimellom hjemmekontorarbeid eller studier på Teams.

– Vi antar jo at aktivitetsnivået gikk litt ned da vi måtte være hjemme, men det er også spennende å se om man går tilbake til sitt gamle aktivitetsnivå, når man først har vendt seg til å sitte på sofaen, sier André Henriksen som er doktorgradsstipendiat ved Institutt for samfunnsmedisin ved UiT.

Henriksen har lyst til å finne ut om aktivitetsnivået ditt endret seg under koronatiden. Derfor søker han nå etter deltakere til studien sin.

Så hvis du har en treningsklokke av typen Garmin, Fitbit, Withings eller Oura-ring, og kan tenke deg å bidra til studien, så vil han gjerne at du tar kontakt.

Les mer om undersøkelsen og få kontaktinformasjon på UiT sine nettsider

Kontaktinfo

Ta kontakt innen utgangen av oktober hvis du kan tenke deg å være med i studien!

– Alt du trenger å gjøre er å melde deg til oss, så må du logge deg inn på din leverandør og klikke på ok for å dele informasjon med oss. Du trenger altså ikke å sende inn klokka di, forteller Henriksen.

Ta kontakt med: André Henriksen

e-post: [email protected]

telefon: 91 36 83 82

Powered by Labrador CMS