Prestisjepris til NIH-forsker

Førsteamanuensis Nicolas Lemyre ved Norges idrettshøgskole har vunnet en internasjonal pris for din doktoravhandling om årsakene til hvorfor toppidrettsutøvere opplever utbrenthet.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

"Nicolas Lemyre er opprinnelig fra Canada. Han har en Bachelor of sciences i psykologi fra St. Lawrence University, New York og har studert idrettsvitenskap i Finnmark før han i 2000 tok hovedfag i idrettspsykologi ved NIH."

Lemyre, som er tilknyttet Seksjon for coaching og psykologi ved NIH, har studert psykologiske og fysiologiske årsaker til utbrenthet blant norske og internasjonale toppidrettsutøvere.

Nå har han vunnet prisen 2006 AAASP Dissertation Award fra Association for the Advancement of Applied Sport Psychology (AAASP) i USA, verdens ledende organisasjon innen idrettspsykologi.

Prisen er høyt ansett i det idrettsvitenskapelige miljø og regnes som en stor anerkjennelse for nyvinnende forskning innen idrettspsykologi.

Arbeidet har vakt internasjonal oppmerksomhet på grunn av det tverrfaglige samarbeid med forskere innen endokrinologi, som er læren om hormoner.

- Inntil i dag har ikke forskningsfunn kunnet forklare prosessene som kan lede til utbrenthet hos utøvere. For å forklare funnene, mangler det et klart rammeverk, sier han.

Lemyre har studert de psykologiske og fysiologiske faktorene rundt utbrenthet hos toppidrettsutøvere, og utviklet psykologiske metoder som kan erstatte kostbare fysiologiske hormontester.

Lemyres arbeid vil bli markert under den årlige AAASP-konferansen i Miami, USA 27. september.

Powered by Labrador CMS