Nett-TV: Kråkebollene kommer

Kråkeboller kan bli en ny nisje i norsk oppdrettsnæring. Se kråkebolleforskerne i aksjon!

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Kråkeboller

Rogn fra kråkeboller av rett kvalitet er et av verdens best betalte sjømatprodukter. Rogna brukes blant annet til sushi.

De viktigste markedene er Japan og Frankrike.

Men tilgangen på villfangede kråkeboller har blitt stadig mindre og dekker ikke etterspørselen.

Oppdrett kan derfor bli viktig for å tilfredsstille forbrukernes lyst på kråkebolle.

I Norge er det foreløpig to bedrifter som produserer kråkeboller. Flere kan det bli.

Nofima Marin arbeider blant annet med forskning på produksjon av yngel.

Ved Nofima Ingrediens i Bergen er det også utviklet et fôr spesielt beregnet på kråkeboller.

I denne videoreportasjen handler det om forskning på yngelproduksjon og forsøk med nye fôrtyper:

Artikkel oppdatert 25/3/2015

Powered by Labrador CMS