Saken er produsert og finansiert av Nordlandsforskning - Les mer

Vil se nordlyset – uten barn

Reiser uten barn er de mest populære reisene i Norge. Og aller mest ønsker disse turistene å få se nordlyset.
22.10 2013 05:00

Det viser en studie blant nesten 7000 personer i Storbritannia, Sverige og Norge.

Studien i regi av forskningsprosjektet Opplevelser i nord viser at 41 prosent av turistene foretrekker å feriere med en partner/ektefelle på reiser til Norge.

Den nest største gruppen er de som ønsker følge av venner og uten barn. Nederst på lista kommer reiser med små barn.

De som reiser med venner og de som reiser med en partner eller ektefelle velger en del av de samme aktivitetene, mens de som reiser alene eller med barn, foretrekker andre gjøremål.

De med små barn vil helst besøke Norge på vinteren for å stå på ski og snowboard.

Alene med fisken

Reisende med barn over 12 år foretrekker fornøyelsesparker og byturer. Mens de som reiser alene, har fisketurer høyt på lista.

De som reiser med venner og med en partner, jakter på nordlyset. De som ferierer med en partner, legger i tillegg stor vekt på god måltider og besøker gjerne kystbyer. Venner som reiser sammen, vil gjerne dra til fjells.

Forskerne konkluderer med at naturbaserte aktiviteter som det å se nordlys og midnattsol bør tilrettelegges for reisende  med partner og venner. Kortere og lengre gåturer er også attraktivt for denne gruppen og for de som reiser alene.

Siden turister med små barn foretrekker vintersesongen, bør reiselivsindustrien utvikle aktiviteter for de yngste – som barneløyper i slalåmbakken og å utnytte kultur og historie som kan appellere til barn, på linje med det Nord-Finland har gjort med fortellingen om julenissen, konkluderer forskerne.

Bakgrunn:

Det er professorene Nina K. Prebensen, Universitetet i Tromsø og Joseph S. Chen og Hyangmi Kim, begge ved Indiana University i USA som har forsket på sammenhengen mellom reisefølge og reiseaktivitet. Chen presenterte studien på 2013 Asia Pacific Chrie Congress.


Turister på Nordkapp.

Studien er basert på en datainnsamling utført av Innovasjon Norge i 2010.

Annonse

forskning.no ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Du må bruke ditt fulle navn. Vis regler

Regler for leserkommentarer på forskning.no:

  1. Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å trakassere navngitte personer eller andre debattanter.
  2. Rasistiske og andre diskriminerende innlegg vil bli fjernet.
  3. Vi anbefaler at du skriver kort.
  4. forskning.no har redaktøraransvar for alt som publiseres, men den enkelte kommentator er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  5. Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  6. Alle innlegg blir kontrollert etter at de er lagt inn.
  7. Du kan selv melde inn innlegg som du mener er upassende.
  8. Du må bruke fullt navn. Anonyme innlegg vil bli slettet.

Om prosjektet

Opplevelser i Nord er et forskningsprogram som drives av et konsortium bestående av Handelshøgskolen i Bodø (HHB), Universitetet i Tromsø (UiT), Høgskolen i Harstad (HiH), Nordlandsforskning (NF), NORUT og Bioforsk.

Programmet er finansiert gjennom Forskningsløft Nord, Norges forskningsråd.

Emneord

Annonse

Annonse