Kongekrabben får spesialfôr

Fiskeriforskning er i gang med å teste ut det første spesialdesignede fôr til kongekrabbe.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

"Mat for en konge."

Det stilles spesielle krav til fôrets egenskaper, blant annet må det ha lang holdbarhet i sjøen. Det må også være lett for krabben å få tak i.

Det nye tørrfôret testes ut på både villfanget og oppdrettet kongekrabbe.

Spesialfôret er utviklet ved Fiskeriforsknings fôrsenter med bakgrunn i instituttets lange erfaring med oppfôring av nye oppdrettsarter.

Måler kjøttinnholdet

Samtidig med at det nye fôret testes ut, prøver forskerne også ut en ny metode for å måle kjøttinnholdet i krabben.

Ved å ta en enkel blodprøve av kongekrabben kan man finne ut hvor mye kjøtt den har i beina. Kjøttinnholdet er avgjørende for prisen man får for krabben.

- Forsøkene så langt ser svært lovende ut, sier prosjektleder Sten Siikavuopio ved Fiskeriforskning.

Forsøkene foregår ved oppdrettsanlegget til ContRace i Vardø. Fôrtestingen og forsøkene med ny målemetode gjennomføres i samarbeid med henholdvis MABIT (forskningsprogrammet Marin Bioteknologi i Tromsø) og Møreforskning.

Powered by Labrador CMS