I september arrangerer Odontologisk fakultet ved UiO en konferanse om presisjonsnevrovitenskap. (Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Scanpix)
I september arrangerer Odontologisk fakultet ved UiO en konferanse om presisjonsnevrovitenskap. (Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Scanpix)

Internasjonale hjerneforskere samles i Oslo

Publisert

Nobelprisvinner Edvard Moser er en av forskerne som kommer til Oslo i anledning Virginia-Nordic Precision Neuroscience II-konferansen den 19.-20.september.

Temaet for konferansen er såkalt presisjonsnevrovitenskap. Den tar utgangspunkt i at mennesker er ulike genetisk og er ulikt påvirket av miljø og livsstil. Det betyr at medisin som fungerer for noen ikke nødvendigvis fungerer for andre. Ny kunnskap gjør det mulig å forutsi hvilke forebyggende tiltak og behandlingsmetoder som vil virke hos hvilke grupper av mennesker.

– I de siste årene er det kommet svært mange biokjemiske oppdagelser og konferansen skal se nærmere på hvordan disse oppdagelsene kan lede til bedre tiltak mot sykdommer og hvordan biomedisinske oppdagelser kan omsettes til nyskapning i helsesektoren, forklarer Linda Hildegaar Bergersen, som er forskningsdekan ved Det odontologiske fakultet, UiO.

Edvard Moser vil snakke om gjennombrudd i forståelsen av hvordan hjernen koder hva, hvor og når. Forskningen er nylig publisert i Nature og omtalt av forskning.no.

Sammen med over hundre andre forskere fra USA og Norden vil Moser se nærmere på hvordan man kan omsette ny kunnskap om hjernen til behandling av hjernesykdommer som spenner fra Alzheimer til schizofreni.

Les mer om konferansen på UiOs nettsider.