-Historiens største menneskerettsbrudd

-Det er grunn til å hevde at utryddelsen av fattigdommen i verden moralsk sett er viktigere for oss enn det var for de allierte å stoppe nazistenes forbrytelser. Ved å opprettholde fattigdommen i verden, begår de rike landene det største menneskerettighetsbruddet i historien, sier den tyske moralfilosofen Thomas Pogge.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Pogge mener vår moralske tenkning rundt verdens fattigdom må få en ny orientering. Han håper et skifte i etisk bevissthet vil tvinge Vestens politikere og borgere til å bekjempe den globale fattigdommen.

Thomas Pogge er hovedtaler på konferansen om global rettferdighet som arrangeres på Universitetet i Oslo 11. - 13. september. Han er professor i filosofi ved Colombia University i New York, men har i en årrekke også vært tilknyttet Universitetet i Oslo.

- Dagens globale økonomiske orden utgjør en monumental urettferdighet mot den fattigere delen av menneskeheten. Den medfører enorme lidelser og er ansvarlig for en tredjedel av alle dødsfall på jorden, årlig cirka 18 millioner.

- Vi, Vestens borgere, bærer til syvende og sist ansvaret for denne urettferdigheten, og det er vår plikt å gjøre slutt på den, sier Thomas Pogge.

Pogge håper et skifte i etisk bevissthet vil tvinge Vestens politikere og borgere til å bekjempe den globale fattigdommen.

Les hele artikkelen i Apollon

Powered by Labrador CMS