Stille barn og nye eldre

Multimedia:Stille barn blir oversett i skolen. Den nye generasjonen eldre vil leve livet.
26.5 2013 05:00


 

Fram til nå har utagerende barn fått mesteparten av oppmerksomheten, også til forskerne. Nå er det de stille barnas tur, de som går glipp av viktig sosial læring fordi ingen oppdager at de hele tiden er utafor.

Nye generasjoner av eldre blir mindre tradisjonsbundne og nøysomme. De vil reise og nyte livet. Det betyr likevel ikke at de er i ferd med å bli egoister.

Hver søndag legger vi ut en ny podcast om nytt fra forskningsverdenen. Du hører journalist Hanne Jakobsen og redaksjonssjef Bjørnar Kjensli fra forskning.no i samtale med Kosmo-programleder Marianne Moe. Programmet er et samarbeid mellom forskning.no og  Radio Norge.

Du kan høre på Kosmo på Radio Norge hver søndag fra klokken 20 til 22.

Flere podcaster:

 

forskning.no ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Du må bruke ditt fulle navn. Vis regler

Regler for leserkommentarer på forskning.no:

  1. Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å trakassere navngitte personer eller andre debattanter.
  2. Rasistiske og andre diskriminerende innlegg vil bli fjernet.
  3. Vi anbefaler at du skriver kort.
  4. forskning.no har redaktøraransvar for alt som publiseres, men den enkelte kommentator er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  5. Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  6. Alle innlegg blir kontrollert etter at de er lagt inn.
  7. Du kan selv melde inn innlegg som du mener er upassende.
  8. Du må bruke fullt navn. Anonyme innlegg vil bli slettet.

Annonse