Saken er produsert og finansiert av Universitetet i Oslo - Les mer
Anders Malthe-Sørenssen og Olav Thon.

Professorer fikk pris for fremragende undervisning

Nytt fra akademia:

Olav Thon delte ut millionbeløp til internasjonale og nasjonale forskere torsdag 5. mars. Blant de heldige var fysikkprofessor Anders Malthe-Sørensen, som ble belønnet for fremragende undervisning.

6.3 2015 16:53

Det er ikke bare forskning som gir heder og ære. Ifølge prisutdelerne som for første gang delte ut Olav Thon-Stiftelsens pris til fremragende forskning, går fremragende forskning hånd i hånd med fremragende undervisning.

Norges eldste milliardær delte flere millioner kroner torsdag 5. mars, og her er vinnerne: 


Professor Judith Campisi var blant hovedvinnerne. Hun er kjent for sin forskning på såkalte dvalende celler, og ifølge forskeren finnes det muligheter for å utsette eller dempe noen av disse, ved å identifisere de molekylære mekanismene som beskytter cellene mot stress.

 • Prof. Judith Campisi fra Buck Institute for Research on Aging i California, som har identifisert de molekylære mekanismene som påvirker utviklingen av kreft, og hevder at aldring er den viktigste risikofaktoren for å utvikle kreft.
 • Prof. Yosef Shiloh fra Tel Aviv University. Shiloh og hans kolleger har oppdaget nøkkel-genet som er ansvarlig for det aktuelle syndromet og denne unike oppdagelsen har ført til en dypere forståelse av hvordan man kan reparere DNA-skader.
 • Campisi og Shiloh mottok Olav Thon-Stiftelsens internasjonale forskningspris på 5 millioner.
 • De to nasjonale fagprisene er på 500 000 kroner hver og går til Professor Anders Malthe-Sørenssen, Universitetet i Oslo og professor Edvin Schei, Universitetet i Bergen for deres fremragende undervisning.
 • I tillegg delte Stiftelsen ut støtte til undervisningsrelatert forskning til fire norske fagmiljøer. Tildelingen er på nesten 1 million kroner fordelt over 2 år.

Du kan lese mer om prisvinnerne og utdeling på Universitetet i Oslos nettsider. 

forskning.no ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Du må bruke ditt fulle navn. Vis regler

Regler for leserkommentarer på forskning.no:

 1. Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å trakassere navngitte personer eller andre debattanter.
 2. Rasistiske og andre diskriminerende innlegg vil bli fjernet.
 3. Vi anbefaler at du skriver kort.
 4. forskning.no har redaktøraransvar for alt som publiseres, men den enkelte kommentator er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 5. Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 6. Alle innlegg blir kontrollert etter at de er lagt inn.
 7. Du kan selv melde inn innlegg som du mener er upassende.
 8. Du må bruke fullt navn. Anonyme innlegg vil bli slettet.

Annonse