Utgravningen i 2008

I 2008 dro utgravningsekspedisjonen tilbake til et enormt pliosaurskjelett som hadde blitt oppdaget to år før.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

(Foto: Naturhistorisk Museum)

Øglegraverne 2010

Artikkelen tilhører nettstedet Øglegraverne 2010. Et samarbeid mellom forskning.no, Naturhistorisk museum på Universitetet i Oslo og en rekke andre samarbeidspartnere.

For feltsesongen 2008 ble det igjen søkt om tillatelse til å grave ut tre skjeletter. Feltleiren ble lagt øst for Knorringfjellet, med utsikt mot DeGeerdalen.

Hovedmålet var å grave ut en enorm pliosaur som gruppen oppdaget i 2006, men også to mindre skjeletter ble gravd ut og konservert.

Som de foregående funnene var også disse fragmenterte og ukomplette, men til sammen begynner vi å danne oss et bilde av det fantastiske dyrelivet som eksisterte i havet for rundt 150 millioner år siden i dette området.

Preparering

Lena Kristiansen, som ble innleid som preparant sent i 2007 fortsatte også ut i 2008, og hun avsluttet alle de store knoklene vi fant i 2007. Samtidig var Espen Madsen Knutsen blitt stipendiat og fortsatte arbeidet med knoklene.

May-Liss Funke Knudsen ble innleid i en måned for sponsormidler i januar 2009 for å lime sammen det som var i den største gipskappa innsamlet i 2008. Hun gjorde en kjempejobb og det viste seg at vi hadde hele kjeveleddet, både fra overkjeven og underkjeve.

Powered by Labrador CMS