Se grevlingen begrave en hel kalv

Den amerikanske doktorgradsstudenten satte opp kamera ved ei død ku for å studere åtselsfugler. Men da han kom tilbake var åtet søkk borte.

Evan Buechley hadde ikke ligget på latsiden.

Som en del av doktorgradsarbeidet hadde han fått tak i sju døde kalver, som han hadde slept ut i terrenget og festet til bakken. Så hadde han montert kamerafeller som skulle filme aktiviteten rundt skrottene.

Men da han kom tilbake uka etter var altså en av kalvene forduftet.

– Da jeg først kom dit ble jeg deppa fordi det er vanskelig å få tak i disse kadavrene og hale dem ut, sier Buechley i en pressemelding fra University of Utah.

Men så oppdaget studenten at bakken der kua hadde ligget var endret. Og dermed sjekket han kamera.

Da ble det klart at Buechley hadde fått opptak av noe som aldri før har vært festet til film. Ja, av noe ingen ante kunne skje:

I løpet av fem dager hadde en liten grevling gravd ned hele det 22 kilo tunge kadaveret!

Forskerne var klar over at den amerikanske grevlingen kan grave ned små bytter som gnagere eller kaniner. Men ingen ante at de kunne få digre dyr til bokstavelig talt å synke i jorda.

Hvis de holder på sånn i større skala kan grevlingene spille en viktig rolle i økosystemet, tror Buechley. For ikke å snakke om at de er en fordel for bonden som holder kveg.

Dersom grevlinger sørger for at kreperte krøtter raskt forsvinner, kan de hindre både smitte til andre dyr og at større rovdyr blir tiltrukket av lukta.

Powered by Labrador CMS