En notis fra Universitetet i Oslo - les mer.

Universitetet i Oslo får sju nye sentre for forskningsbasert innovasjon - den beste SFI-tildelingen til UiO noensinne.

Nye sentre for forskningsbasert innovasjon ved UiO

Forrige ukes tildeling fra Forskningsrådet er den beste UiO noensinne har oppnådd i en SFI-tildeling.

– Vi er stolte og veldig fornøyde, sier rektor Svein Stølen.

Det overordnede målet for SFI-ordningen er å bidra til styrket innovasjonsevne og økt verdiskaping i norsk næringsliv gjennom langsiktig forskning.

Ved utvelgelse av sentrene blir det lagt vekt på potensial for innovasjon, næringsutvikling og bærekraftig verdiskaping innenfor temaområdene for sentrenes forskning. Vitenskapelig kvalitet i forskningen må ligge på høyt internasjonalt nivå.

Blir vertskap for ett av sentrene

– Tildelingen viser at UiO har forskningsmiljøer som er høyst relevante og attraktive inn i sentre for forskningsbasert innovasjon. Vi hevder oss tradisjonelt sterkt i tildelinger av sentre for fremragende forskning (SFF), så det er svært gledelig at UiO er på offensiven også når det gjelder SFI-er, sier Stølen.

Av de syv nye sentrene, blir UiO prosjekteier for SFI-et «Center for Space Sensors and Systems (CENSSS)» med Svein-Eirik Hamran som senterleder.

Hamran er professor i avdeling for autonome systemer og sensorteknologier ved Institutt for teknologisystemer, Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet. Det nye senteret vil fokusere på ulike aspekter av satellittsystemer for jordobservasjoner og utforsknings av «det nære rom».

Les mer om tildelingen og prosjektene på hjemmesidene til UiO

Powered by Labrador CMS