Saken er produsert og finansiert av Forsvarets forskningsinstitutt - Les mer
Terroren har rammet flere steder i Frankrike de siste årene.

Hva trigger en terrorforsker?

Podcast:

Når terroristene mislykkes, kan det fortelle oss om militant ekstremisme og radikalisering. I denne podkasten får du høre mer om hvem den typiske terroristen er. 

30.8 2016 04:00

Terrorplott er terroristers angrepsplaner. Seniorforsker Petter Nesser forsker på terrorplott, og er spesielt opptatt av angrep som terroristene mislyktes med. De kan nemlig fortelle oss mye om militant ekstremisme og radikalisering i Vest-Europa.

Hvordan kan vi forstå mer om hvordan terrorister tenker? Hva slags personer er egentlig disse terroristene? Hvordan rekrutterer religiøst ekstreme grupper europeere som fremmedkrigere i Syria og terrorister i sine egne hjemland?

Slike spørsmål jobber terrorforsker Petter Nesser med. Hør mer om terrorplott og om hvem som er typiske medlemmer av en terrorcelle i denne episoden av FFIs podkast «Ugradert».

forskning.no ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Du må bruke ditt fulle navn. Vis regler

Regler for leserkommentarer på forskning.no:

  1. Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å trakassere navngitte personer eller andre debattanter.
  2. Rasistiske og andre diskriminerende innlegg vil bli fjernet.
  3. Vi anbefaler at du skriver kort.
  4. forskning.no har redaktøraransvar for alt som publiseres, men den enkelte kommentator er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  5. Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  6. Alle innlegg blir kontrollert etter at de er lagt inn.
  7. Du kan selv melde inn innlegg som du mener er upassende.
  8. Du må bruke fullt navn. Anonyme innlegg vil bli slettet.

Annonse