Mer glede med glidemiddel

Kvinner som bruker glidemiddel har bedre sex, ifølge verdens største glidemiddelstudie. Aller best er de vannbaserte variantene.  
20.12 2010 05:00


“Deltagerne i studien rapporterte om mange ulike grunner til glidemiddelbruk, men den vanligste var nytelse. (Illustrasjonsfoto: iStockphoto)”

Nesten 2500 kvinner mellom 18 og 68 år var med på studien, som ble gjort av forskere ved Indiana University i USA.

Resultatene er publisert i det siste nummeret av tidsskriftet Journal of Sexual Medicine.

- Resultatene våre viser at bruk av glidemidler har sammenheng med en høyere grad av seksuell nytelse og mindre smerter, sier Debra Herbenick, som er en av medforfatterne i studien, i et presseskriv.

Studien ble gjort som en dobbel blindtest gjennom et innrapporteringssystem på internett, og deltagerne testet i alt 6 ulike glidemidler – to silikonbaserte og fire vannbaserte.


“Debra Herbenick sier hun synes det er rart at det er gjort så få studier av hvordan glidemidler kan gi bedre seksuelle opplevelser. (Foto: University of Indiana)”

- Vannbasert best

Etter analyser av mer 10 000 samleier og 3 000 tilfeller av onani slår forskerne fast at de vannbaserte glidemidlene er best, til tross for at silikonbaserte glidemidler er mye drøyere i bruk og føles glattere.

De som brukte de vannbaserte midlene rapporterte nemlig om mindre ubehageligheter og smerte i underlivet.

Analysene avdekker også at kvinnene ofte bruker glidemiddel for å gjøre samleier bedre, og 60 prosent av de som brukte glidemidler sa de også gjorde det når de onanerte.

Rundt en tredel av de som brukte glidemiddel ved vaginal-, analsex eller onani rapporterte at de gjorde det fordi det var gøy.

Mange av kvinnene rapporterte også at de brukte glidemiddel for å redusere risikoen for skader, særlig ved analsex.

Referanse: 

Debra Herbenick et. al., Association of Lubricant Use with Women’s Sexual Pleasure, Sexual Satisfaction, and Genital Symptoms: A Prospective Daily Diary Study, The Journal of Sexual Medicine, online 9. desember 2010 (sammendrag).

Annonse

forskning.no ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Du må bruke ditt fulle navn. Vis regler

Regler for leserkommentarer på forskning.no:

  1. Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å trakassere navngitte personer eller andre debattanter.
  2. Rasistiske og andre diskriminerende innlegg vil bli fjernet.
  3. Vi anbefaler at du skriver kort.
  4. forskning.no har redaktøraransvar for alt som publiseres, men den enkelte kommentator er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  5. Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  6. Alle innlegg blir kontrollert etter at de er lagt inn.
  7. Du kan selv melde inn innlegg som du mener er upassende.
  8. Du må bruke fullt navn. Anonyme innlegg vil bli slettet.

Emneord

Annonse

Annonse