Senteret, som holder til i Framsenteret i Tromsø, ble opprettet i 2017, men den offisielle åpningen foregikk imidlertid lørdag 25. august. Fra venstre: Eivind Fylling Jensen, Erna Solberg, Anne Husebekk og Jan-Gunnar Winther. (Foto: Senter for hav og Arktis)

Senter for hav og Arktis er offisielt åpnet

Statsminister Erna Solberg åpnet lørdag 25. august Senter for hav og Arktis, som blant annet skal styrke kunnskapen om den blå økonomien i nordområdene og bidra til bærekraftig bruk av havet.

Senteret er lokalisert i nord, men har et nasjonalt mandat. Senteret skal involvere alle nasjonale fagmiljø som er opptatt av hav og arktiske spørsmål.

Videre skal senteret aktivt bidra til å oppfylle FNs bærekraftsmål om bevaring og bærekraftig bruk av havet. I tillegg skal det bidra til Norges innsats for å fremme havspørsmål på den internasjonale dagsorden.

Tidligere leder av Norsk polarinstitutt, Jan-Gunnar Winther, har vært ansatt som leder for senteret siden april i år. Det er fire ansatte, og i tillegg er flere andre tilknyttet havsenteret. De skal ikke drive med egen forskning, men benytte seg av kunnskapen som allerede finnes:

– Det innebærer blant annet å jobbe med analyser, aggregert statistikk og kanskje Big data. Det gir oss mulighet for å gjøre komplekse og helhetlige analyser og modellering av utviklingstrekk og scenarier , forteller Winther.

Powered by Labrador CMS