Saken er produsert og finansiert av Norges forskningsråd - Les mer
Ny styreleder i Norsk Forskningsråd Henrik O. Madsen mener det er viktig å prioritere områder der Norge har særlig gode forutsetninger.

- Må være ekstremt dyktige på det vi gjør

Nytt fra akademia:

Forskningsrådets nye styreleder Henrik O. Madsen mener innovasjon i politikken blir avgjørende for å klare omstillingen til et bærekraftig samfunn. 

7.1 2015 15:00

Fra 2015 til 2020 er Henrik O. Madsen styreleder i Forskningsrådet.

Til daglig er han administrerende direktør i Det Norske Veritas, der han har jobbet siden han flyttet til Norge i 1982. Den gangen flyttet han fra Danmark og til Oslo for å forske på konstruksjonssikkerhet. Trettifire år senere kom telefonen fra kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen som spurte om han vil lede Forskningsrådets hovedstyre

I sitt første intervju med sin nye arbeidsgiver forteller den styrelederen om hvilke ambisjoner han har for norsk forskning. 

- I Danmark sier man at “Det man gør, skal man gøre godt”. Det gjelder virkelig for Norge som ikke på noen måte er billigst å drive virksomhet fra – da må vi være ekstremt dyktige på det vi gjør. Vi må hele tiden ligge foran, vi må stadig fornye oss, vi må sørge for å få frem dyktige mennesker, og vi må prioritere områder der Norge har særlig gode forutsetninger. Regjeringen har uttrykt klare ambisjoner for norsk forskning, vi trenger forskning for å skape morgendagens arbeidsplasser og morgendagens samfunn. 

Les hele intervjuet på Forskningsrådets nettsider. 

forskning.no ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Du må bruke ditt fulle navn. Vis regler

Regler for leserkommentarer på forskning.no:

  1. Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å trakassere navngitte personer eller andre debattanter.
  2. Rasistiske og andre diskriminerende innlegg vil bli fjernet.
  3. Vi anbefaler at du skriver kort.
  4. forskning.no har redaktøraransvar for alt som publiseres, men den enkelte kommentator er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  5. Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  6. Alle innlegg blir kontrollert etter at de er lagt inn.
  7. Du kan selv melde inn innlegg som du mener er upassende.
  8. Du må bruke fullt navn. Anonyme innlegg vil bli slettet.

Annonse