Saken er produsert og finansiert av Universitetet i Stavanger - Les mer
Universitetet i Stavanger har tatt initiativ til å få mer trøkk i nyskapingen som skjer fra forskningsmiljøene i regionen.

Forskning skal løse oljekrisen i Stavanger

Nytt fra akademia:

Flere tusen oljejobber er i ferd med å forsvinne. I Stavanger innkalles det nå til forskningsdugnad. 

20.10 2015 13:48

Over 23 000 oljejobber er til nå varslet kuttet som en følge av at oljeprisen er halvert. De fleste av disse jobbene er i Stavanger-regionen. Arbeidsledigheten øker også mest her. 

En ekspertgruppe med Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø i spissen skal finne de beste svarene på det store spørsmålet: Hvordan legge til rette for etablering av 10 000 nye arbeidsplasser innen 2020? 

Universitetet i Stavangers foreløpige svar på utfordringen har fått navnet Plogen. Dette er en femårig dugnad for nye arbeidsplasser tuftet på forskningsbasert nyskaping. 

Til nå har om lag 18 millioner kroner kommet på plass. Målet er 20 millioner. 

Skal doble idétilfanget

Prekubator TTO, som administrerer prosjektet, jobber med å fram nye selskap som selv henter inn privat kapital til videre vekst. I løpet av en tiårs-periode har selskapet bidratt til over 500 ideer og 50 nye selskap og lisenser. 

Tanken nå er at dugnadsprosjektet Plogen skal sette ytterligere fart i dette arbeidet. 

– Vårt mål er å doble idétilfanget på kommersialiserbare forretningsideer. I tillegg ønsker vi å øke kulturen og interessen for innovasjon i forskningsmiljøene og hjelpe fram ideene i den aller første fasen, sier Per Ramvi, initiativtaker og leder for styringsgruppa for prosjektet Plogen.

Universitetet i Stavanger har invitert inn flere regionale partnere. Foruten flere andre forskningsmiljøer bidrar Sparebank 1 SR-Bank, Rogaland fylkeskommune, Stavanger kommune og Universitetsfondet. 

Du kan lese mer om innovasjonssatsingen på Universitetet i Stavangers nettsider 

Annonse

forskning.no ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Du må bruke ditt fulle navn. Vis regler

Regler for leserkommentarer på forskning.no:

  1. Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å trakassere navngitte personer eller andre debattanter.
  2. Rasistiske og andre diskriminerende innlegg vil bli fjernet.
  3. Vi anbefaler at du skriver kort.
  4. forskning.no har redaktøraransvar for alt som publiseres, men den enkelte kommentator er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  5. Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  6. Alle innlegg blir kontrollert etter at de er lagt inn.
  7. Du kan selv melde inn innlegg som du mener er upassende.
  8. Du må bruke fullt navn. Anonyme innlegg vil bli slettet.

Annonse

Annonse