En notis fra Norges musikkhøgskole - les mer.

Komponist Lasse Thoresen fikk overrakt medaljen av fylkesmann Valgerd Svarstad Haugland.
Komponist Lasse Thoresen fikk overrakt medaljen av fylkesmann Valgerd Svarstad Haugland.

Kongens Fortjenstmedalje til Lasse Thoresen

Komponist Lasse Thoresen ble fredag 18. oktober tildelt Kongens Fortjenstmedalje for sin innsats i norsk kulturliv.

18. oktober fylte Lasse Thoresen 70 år. Det ble feiret med festkonsert i Lindemansalen på Norges musikkhøgskole, der familie og venner stod for størsteparten av både organisering og innhold. Men det var ikke bare bursdagen som ble markert – den mangeårige NMH-professoren mottok også Kongens Fortjenstmedalje, til stor jubel fra salen.

Lasse Thoresens barnebarn kom opp på scenen for å overrekke bestefar en rose.

Fredag 18. oktober var det klart for sesongens mest hemmelige konsert. Den hadde fått tittelen Ikke si noe til Lasse!, og planleggingen begynte allerede for ett år siden.

Blant de musikalske bidragene fikk publikum høre vokalensemblet Nordic Voices og folkesanger Berit Opheim – og andre musikere som har samarbeidet tett med komponisten tidligere. NRK bidro med videoinnslag fra helt tilbake til 1972, der en purung Thoresen uttalte seg om musikk, med stort engasjement.

Rektor Peter Tornquist var en av de mange som holdt tale – han hadde også vært med å anbefale Thoresen til medaljen. Andre talere hadde reist helt fra Tel Aviv og Barcelona for å være til stede. Mange av anbefalingene kom fra Musikkhøgskolen, men også fra Kirkemusikkfestivalen, NRK musikkavdelingen og Baha’i-samfunnet, som Thoresen er medlem av.

Kongens Fortjenestmedalje blir tildelt som lønn for særlig fortjenstfullt virke for Norge og menneskeheten, står det på kongehusets nettside. Thoresen fikk overrakt medaljen av fylkesmann Valgerd Svarstad Haugland. Hun holdt en gratulasjonstale full av lovord om komponistens bidrag til norsk kultur og samfunn.

Norges musikkhøgskole og forskning.no gratulerer Lasse Thoresen, både med 70-årsdagen og med Kongens Fortjenstmedalje!

Les mer om tildelingen og feiringen på hjemmesidene til NMH

Powered by Labrador CMS