Denne artikkelen er produsert og finansiert av Norges idrettshøgskole - les mer.

Er det innafor eller virker det ekskluderende med bar overkropp på treningssenteret?
Er det innafor eller virker det ekskluderende med bar overkropp på treningssenteret?

Trenger vi egne regler for klær i treningssentrene?

PODCAST: Treningskjeden Sats innførte nylig trivselsregler med egen kleskode for alle sine kunder. Diskusjonen lot ikke vente på seg. Hør sjef for personlig trening i Sats, Atle Arntzen, og doktorgradsstipendiat Christine Sundgot-Borgen reflektere rundt denne typen regler.

Kleskoder på treningssenteret har vært diskutert offentlig lenge. Hva er lov og hva er ikke lov? Utgangspunktet for denne episoden er de nye trivselsreglene som Sats lanserte 1. november hvor kundene blant annet skal ha på seg lang nok shorts og en topp som dekker magen.

Er dette latterlig og diskriminerende, som noen influencere hevdet? Eller er reglene inkluderende slik at folk føler seg mer velkommen på trening?

–Et skritt i riktig retning, sier kroppsforsker Christine Sundgot-Borgen fra NIH om de nye trivselsreglene.

Episoden Kroppspress og klær i treningssentrene er den første i en serie podcaster fra Norges idrettshøgskole.

– Målet er å spre riktig og nyttig kunnskap om idrett, trening og fysisk aktivitet, sier forskerne og podcast-redaktørene Christina Gjestvang og Gaute Slåen Heyerdal ved Norges idrettshøgskole.

I NIH-podden skal du få svar på alt du ikke visste at du lurte på om idrett, fysisk aktivitet, om hvordan kroppen faktisk fungerer og mye annet.

Hør podcast om kroppspress og klær i treningssentrene her:

Powered by Labrador CMS