Havørnreiret

Baron Blå og Baronesse Barfot er ett av nærmere 50 havørnpar som hekker på Smøla i Møre og Romsdal. Her kan du følge dem direkte.

2.7 2017 21:59

Baron Blå og Baronesse Barfot hadde hovedrollen i første sesong av «Havørnreiret», som ble sendt på TV-kanalen til lokalavisa Tidens Krav. Det er også de vi kommer til å følge tett i samarbeid med Zooom.no. Du kan også følge sendingene på deres sider.

Par i flere år

Paret har holdt sammen i seks hekkesesonger. I 2015 fikk de frem to unger, Jeppe og Nille, og i 2016 kom det også to unger, Storm og Stille, men for den ene av disse endte det tragisk.

De siste ukene har seerne ventet på at ungen Solo skal forlate rede. Det skjer normalt når ungen er ti uker gammel. 

Den første turen kan være litt farlig og strabasiøs. Siden havørnungen aldri har flydd før, går det ikke alltid like bra.

– Her er sjøen rett under treet, og det hender at de havner i havet, sier Espen Lie Dahl til forskning.no. Han er biolog, og doktorgraden hans handler om hvordan havørn blir påvirket av vindmøller. 

Må ikke forstyrres

Det er veldig viktig at havørnene ikke blir forstyrret i hekkesesongen. Det har vi naturligvis tatt hensyn til. Hvilke hensyn vi har tatt, og hvordan vi har rigget oss til med kamera og all teknikken bak, kan du lese mer om her.

Gå tilbake til oversikten over direktesendinger

forskning.no ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Du må bruke ditt fulle navn. Vis regler

Regler for leserkommentarer på forskning.no:

  1. Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å trakassere navngitte personer eller andre debattanter.
  2. Rasistiske og andre diskriminerende innlegg vil bli fjernet.
  3. Vi anbefaler at du skriver kort.
  4. forskning.no har redaktøraransvar for alt som publiseres, men den enkelte kommentator er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  5. Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  6. Alle innlegg blir kontrollert etter at de er lagt inn.
  7. Du kan selv melde inn innlegg som du mener er upassende.
  8. Du må bruke fullt navn. Anonyme innlegg vil bli slettet.

Annonse

I samarbeid med: