Vikinger i British Museum og mulig kreftrisiko ved brystimplantat

Multimedia:I ukas podcast snakker vi om en utstilling med vikingfunn fra Norge, og om det kan være en risiko for en sjelden kreftform etter brystimplantat.
7.3 2014 05:00

Utstillingen “Vikinger - liv og legende” på British Museum viser verdens største vikingskip, bygget i Norge men forlist og gravet fram igjen ved Roskilde i Danmark.

Journalist Ida Kvittingen forteller om hvordan utstillingen balanserer fint mellom to bilder av vikingen - den brutale røveren og den jålete, poetiske verdensmannen.

Forskning begynner å tyde på at kvinner med brystimplantat løper en liten økt risiko for en sjelden kreftform, uten at det er helt sikkert enda.

I tillegg til å være sjelden, har denne kreftformen lav dødelighet. Likevel mener en norsk pastikk-kirurg som journalist Marianne Nordahl har snakket med at tiden er inne for å informere om den mulige risikoenen til pasienter som vil ha implantat.

Denne ukas podcast er ledet og produsert av Arnfinn Christensen.

Flere podcaster:

forskning.no ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Du må bruke ditt fulle navn. Vis regler

Regler for leserkommentarer på forskning.no:

  1. Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å trakassere navngitte personer eller andre debattanter.
  2. Rasistiske og andre diskriminerende innlegg vil bli fjernet.
  3. Vi anbefaler at du skriver kort.
  4. forskning.no har redaktøraransvar for alt som publiseres, men den enkelte kommentator er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  5. Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  6. Alle innlegg blir kontrollert etter at de er lagt inn.
  7. Du kan selv melde inn innlegg som du mener er upassende.
  8. Du må bruke fullt navn. Anonyme innlegg vil bli slettet.

Annonse