Annonse

Godt fornøyd med krisepakken

- Regjeringen har gjort en rekke grep i krisepakken som kan hjelpe bioteknologiindustrien gjennom finanskrisen, mener Oslo Cancer Cluster.

Publisert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo Cancer Cluster er fornøyd med tiltakene som Regjeringen har lansert i krisepakken.

- På dette tidspunktet kan det se ut som om Regjeringen har tatt de nødvendige grep for å få de norske bioteknologibedriftene gjennom finanskrisen, sier Bjarte Reve, administrerende direktør i Oslo Cancer Cluster.

En rekke av tiltakene i krisepakken, som skattelette for næringslivet og økt ramme for innovasjonslån kan stimulere til innovasjon og fortsatt vekst i norsk bioteknologinæring, mener Oslo Cancer Cluster.

Har blitt hørt

Oslo Cancer Cluster spilte i desember 2008 inn flere forslag til tiltak for å få spesielt norske bioteknologibedrifter gjennom den pågående finanskrisen.

Mer enn femti prosent av de 25 bioteknologibedriftene som er medlemmer av Oslo Cancer Cluster fryktet da at de kunne gå tomme for kapital i løpet av 12 til 18 måneder.

Dette kan stoppe eller forsinke den pågående utviklingen av de mer enn 50 kliniske kreftlegemidlene de er i ferd med å utvikle.

Bjarte Reve (Foto: OCC)

- Oslo Cancer Cluster har blitt hørt av Regjeringen på de viktigste forslagene våre. Vi er svært godt fornøyd med økningen i innovasjonslån fra Innovasjon Norge til 900 millioner kroner, og vi er glad for at dette lånet nå også kan brukes til drifting.

- Vi er også glad for at SKATTEfunn har fått økt støtte, og at bedrifter som driver med forskning og utvikling kan trekke fra mer i skatt i dag enn tidligere, sier Reve.

De viktigste grepene for å stimulere biotekindustrien i krisepakken er:

  • Økningen i Innovasjonslån fra Innovasjon Norge med 300 millioner kroner til 900 millioner kroner.
  • 65 millioner til forsknings og utviklingskontrakter (FoU) i industrien. Disse midlene skal fokuseres på næringsvirksomhet innen helsesektoren og internasjonalisering.
  • 75 millioner til programmet Brukerstyrt innovasjonsarena (BIA) i Norges forskningsråd. Norske bioteknologibedrifter får mye støtte gjennom dette programmet.
  • Skattelette for små- og mellomstore bedrifter som driver med forskning og utvikling via SKATTEfunn. Rammen på skattelette økes fra fire millioner til fem og en halv million.
  • Tilføring av 2 milliarder til Argentum, det heleide statlige forvaltningsselskap. Dette er penger som via fond skal investeres i små og mellomstore bedrifter.
Powered by Labrador CMS