Saken er produsert og finansiert av Finansmarkedsfondet - Les mer

Å kunne spillet

Bakgrunn:

Valg av strategi kan bety liv eller død i konflikter mellom land. Eller større fortjeneste i et dagligvaremarked. Her kommer spillteorien inn, og bidrar med system i kaoset. Se filmen.

13.5 2010 05:00

Spillteori brukes i mange fag og handler om strategi. Dette er et fagfelt der matematikken møter økonomien, møter strategien, som igjen møter filosofien.

I spillteorien forsøker man å beskrive og forutse våre handlinger i strategiske situasjoner ved hjelp av matematikk. Å forutsi spillet er å forutsi menneskers adferd. Ikke bare i lek, men i konflikter mellom land.

I filmen ser vi nærmere på hvordan nobelprisvinnerne Robert J. Aumann og Thomas C. Schelling utviklet teorier for å bedre forstå hvordan vi mennesker tenker og handler. Både i situasjoner preget av samarbeid og konflikt.

Filmen er produsert av Snowball Film AS med støtte fra Finansmarkedsfondet.

Artikkel oppdatert 26/3/2015

forskning.no ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Du må bruke ditt fulle navn. Vis regler

Regler for leserkommentarer på forskning.no:

  1. Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å trakassere navngitte personer eller andre debattanter.
  2. Rasistiske og andre diskriminerende innlegg vil bli fjernet.
  3. Vi anbefaler at du skriver kort.
  4. forskning.no har redaktøraransvar for alt som publiseres, men den enkelte kommentator er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  5. Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  6. Alle innlegg blir kontrollert etter at de er lagt inn.
  7. Du kan selv melde inn innlegg som du mener er upassende.
  8. Du må bruke fullt navn. Anonyme innlegg vil bli slettet.

Annonse