Videregående forskningsspark

Oslo skal få verdens første innovasjonspark med videregående skole. Fra 2012 kommer elever, bioteknologibedrifter, forskningssentre og sykehus nærmest under samme tak.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Slik kan det bli: Oslo Cancer Cluster Innovasjonspark.

Utdanningsetaten i Oslo kommune og Oslo Cancer Cluster har akkurat inngått en avtale om å bygge Oslo Cancer Cluster Innovasjonspark. 

Parken vil stå ferdig til starten av skoleåret 2012, og vil bygges på tomten der Ullern videregende skole ligger i dag, rett ved siden av Radiumhospitalet.

Selve innovasjonsparken vil bli helt unik i verdenssammenheng, da den ikke bare vil huse bioteknologibedrifter og forskningssentre og sykehus, men også Ullern videregående skole. Samarbeidet vil gå langt utover kun fysisk samlokalisering.

Fokus på utdanning

- Vi har inngått en forpliktende skolefaglig samarbeidsavtale med Oslo kommune som sikrer elevene ved Ullern en helt spesiell undervisning, sier Bjarte Reve. Han er leder av Oslo Cancer Cluster.

- Forskere fra Radiumhospitalet og bioteknologibedriftene vil gi gjesteforelesninger innen realfag, eleven kan få praksisopplæring i biotekbedriftene, og helsefagelever og elektrofagelever skal få praksisplasser på sykehuset allerede det første skoleåret, sier Reve.

Ikke bare elevene vil nyte godt av samarbeidet, skolens lærere er også sikret systematisk faglig etterutdanning av kompetansemiljøene årlig. Dette tette samarbeidet kan forhåpentligvis bidra til bredere rekruttering til realfag og forskning.

Vil bli best innen kreft

Innovasjonsparken vil bli kontoret til Oslo Cancer Cluster (OCC), som er en en forsknings- og industriklynge med 40 medlemmer i Oslo-regionen.

Målet for OCC er å bli blant de beste i verden innen kreftforskning og utvikling, og bygget vil ha laboratorier og og moderne forskningsutstyr som både sykehuset, bioteknologibedriftene og forskerne kan bruke i fellesskap.

- Vi håper Innovasjonsparken kan bidra til at vi får utviklet bedre kreftmedisiner raskere enn i dag.

- Hver dag får 66 nordmenn beskjed om at de har kreft. Omtrent halvparten av disse blir heldigvis friske igjen, men vi vil at enda flere skal bli friske og vi ønsker å lage bedre medisiner med færre bivirkninger, sier Reve.

Lenker:

Oslo Cancer Cluster

Oslo kommune: Unik samarbeidsavtale i havn

Powered by Labrador CMS