En notis fra Høgskolen i Innlandet - les mer.

Har du leid hytte i sommer? Forskere ønsker nå å vite hvorfor. Eller hvorfor ikke.
Har du leid hytte i sommer? Forskere ønsker nå å vite hvorfor. Eller hvorfor ikke.

Vil finne ut om vi i fremtiden heller vil leie og låne, fremfor å eie

Forskere fra Senter for reiselivsforskning vil finne ut om vi i fremtiden heller vil leie og låne, fremfor å eie. Til det trenger de din hjelp.

Apper og annen ny teknologi gjør deling av varer og tjenester enklere enn noen gang. Du har kanskje hørt om BUA, Airbnb og Nabobil. Et annet eksempel er deling av hytter gjennom Den Norske Turistforening (DNT).

Folk deler av praktiske, økonomiske eller idealistiske grunner. Er å leie, låne og dele i stedet for å eie noe som vil bli mer vanlig framover?

Forskningsprosjektet CreaTur skal i samarbeid med DNT se på hvilke muligheter delingsøkonomien kan ha for reiselivet i Innlandet. Reiselivsforskere fra Østlandsforskning ved Høgskolen i Innlandet, Transportøkonomisk institutt og Samfunns- og næringslivsforskning gjennomfører denne sommeren en spørreundersøkelse om deling.

De ønsker å kartlegge i hvilken grad folk er opptatt av å eie eget turutstyr og hvilke erfaringer de har gjort seg med å låne eller dele utstyr. Har du lånt ski, truger eller vandresko? Leier du el-sykkel eller bil for å komme deg fram? Sover du på DNT-hytter? Eller, ønsker du å eie framfor å leie? Uansett hva – de ønsker å vite hvorfor!

Bli med på å fornye reiselivet og bruk 10 minutter på å besvare undersøkelsen. De som besvarer undersøkelsen og legger igjen sin e-postadresse, er med i trekningen av 5 gavekort på kr 500,- fra DNT.

Spørreundersøkelsen om deling finner du her

Les hele saken på nettsidene til Høgskolen i Innlandet

Powered by Labrador CMS