Levendelagring gir hvitere torskefilet

12 timer etter fangst kan torsk tatt med snurrevad igjen bli hvit i kjøttet, viser nye forsøk med lagring av levende torsk.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

"Torsken håves ut av merden ved anlegget på Stø."

Torsk som fanges med snurrevad får ofte en rosa farge på kjøttet på grunn av blodutredninger i muskelen.

- Våre undersøkelser av blant annet oksygenforbruk og kvalitet hos torsk viser at rosafargen avtar etter 12 timer med levendelagring, og kvaliteten forbedres kraftig, forteller seniorforsker Kjell Midling.

I disse dager pågår forsøk på Stø i Vesterålen som viderefører forskningen på levendelagring.

Forskerne sammenligner line og teine som fangstredskap, og undersøker blant annet hvordan fisken kommer til hektene igjen etter å ha blitt tatt opp av havet og overført til merd.

Les mer

Fiskeriforsknings nettsider

Powered by Labrador CMS