Annonse

Vitenskapskafe om genmodifisert mat

Torsdag 8. mars arrangerer Vitenskapskafeen i Oslo debatt om genmodifisert mat. Direktør i Bioteknologinemnda Sissel Rogne kommer, det samme gjør Arild Hermstad fra Framtiden i Våre Hender og professor Hilde-Gunn Opsahl Sorteberg fra Universitet for Miljø- og Biovitenskap. Kommer du?

Publisert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Genmodifiserte matvarer er ikke godkjente i Norge, men visste du at halvparten av den maten vi spiser i dag likevel inneholder produkter fra genmodifiserte soyabønner eller mais?

Fattigdom eller fare?

For noen er genmanipulerte planter løsningen på fattigdomsproblemet i den 3. verden, gjennom å effektivisere landbruket og redusere prisene på mat.

Andre ser en fare for miljøet og artsmangfold, samtidig som de peker på mangel på kunnskap om de langsiktige virkningene. Og imens krangler ekspertene om hvor skadelig slik mat egentlig er.

Kjør debatt!

På Vitenskapskafeen 8. mars skal vi forsøke å bli klokere på diskusjonen rundt genmodifisering og genmodifisert mat. Debattpanel vil bestå av:

 

  • Direktør Sissel Rogne i Bioteknologinemnda. Bioteknologinemnda er et frittstående organ, oppnevnt av regjeringen, som skal gi råd i saker som angår moderne bioteknologi.
  • Daglig leder Arild Hermstad i Framtiden i Våre Hender. Framtiden i Våre Hender fronter kampanjen “Genmat - Nei Takk!” sammen med blant annet Naturvernforbundet.
  • Professor Hilde-Gunn Opsahl Sorteberg fra Universitet for Miljø- og Biovitenskap (UMB) på Ås. UMB en viktig aktør innen biologisk og matrelatert forskning i Norge.

 

Velkommen

Velkommen til Vitenskapskafe 8. mars. Som forrige gang finner den sted på Sub.Scene i Kirkegt. 34 - like ved Oslo Domkirke og Stortorvet.

Dørene åpner kl. 18, og det er som vanlig gratis inngang. Også denne gang tilbyr Sub.Scene hjemmelagede kaker!

Vitenskapskafeen i Oslo arrangeres av Stiftelsen Ungdom og Forskning og Forbundet Unge Forskere, i samarbeid med British Council Norway og Forskningsrådets FUGE-program.

Les mer:

Vitenskapskafeen i Oslo

Powered by Labrador CMS