Torunn Kjeldstad (til venstre) fra Senter for materialvitenskap og nanoteknologi fysikk på Universitetet i Oslo gikk av med seieren i finalen for Oslo og Akershus. Brittany Disanti ved Institutt for atferdsvitenskap på Høgskolen i Oslo og Akershus kom på annenplass. (Foto: Forskningsdagene)

Torunn Kjeldstad vant Forsker grand prix i Oslo

Tirsdag kveld stilte 10 doktorgradskandidater til dyst på Forsker Grand Prix Oslo. 

Torunn Kjeldstad vant med sin presentasjon av hvordan aluminium og silisium sammen kan få nye egenskaper og mulig bidra til bedre og billigere solceller. Målet er å finne løsninger for hvordan vi kan høste energien på fornybare og bærekraftige måter.

Kjeldstad tar doktorgraden ved Senter for materialvitenskap og nanoteknologi fysikk på Universitetet i Oslo. Les mer om forskningen hennes her.

Brittany DiSanti kom på andreplass. Hun forsker på hvordan barn med autisme lærer. Hun sammenligner ulike undervisningsmetoder og prøvde dem like godt ut på publikummet på Sentrum Scene. DiSanti er stipendiat på Institutt for atferdsvitenskap, Fakultet for helsefag på Høgskolen i Oslo og Akershus. Les mer om forskningen til DiSanti her

Begge reiser til den nasjonale finalen i Trondheim til helgen. 

Powered by Labrador CMS