Med kamera på tokt fra Nuuk til Bergen

Tre uker på et forskningsskip gir uendelig med fotomuligheter. Her er et noen små og store øyeblikk fra livet på bøljan blå.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette var en ny krabat for forskerne på G. O. Sars, som har arbeidet lite i Irmingerhavet. Familien denne fisken kommer antagelig fra har ikke noe norsk navn, men heter kogleskælsfisk på dansk. (Foto: Hanne Østli Jakobsen)

Denne våren har forskning.no vært med skipet G. O. Sars på tokt gjennom Labradorhavet, Irmingerhavet, Islandshavet og Norskehavet. Tre uker på båt gir utallige fotomuligheter.

Både forskende forskere, spektakulære horisonter og rare havdyr er en del av hverdagen på havet, og mer enn 1600 fotografier har foreviget det hele. 

Det er klart det blir en del bomskudd. Et hav som ser oppkverna og dramatisk ut på dekk, blir fort ganske flatt, grått og kjedelig på en bildebrikke. En del bilder har vi dessuten vist frem i sakene forskning.no har publisert fra turen. De kan du lese her:

Selv når både bomskudd og tidligere brukte bilder er tatt bort, er det likevel igjen en hel haug med store og små glimt fra hverdagen til forskerne som reiste over havet for å finne ut av hva som lever i dem.

Her har du derfor noen utvalgte øyeblikk fra overfarten fra Nuuk på Grønland, via Reykjavik, til Bergen:

[gallery:1]

Powered by Labrador CMS