Saken er produsert og finansiert av Høgskolen i Oslo og Akershus - Les mer
Nyvinninger innen det man kan kalle kognitiv forbedringsteknologi, som for eksempel VR-briller, kan snart bli en del av hverdagen for mange.

Hva skjer når folk begynner å bruke piller for å bli smartere?

Podcast:

Vi kan overskride de naturgitte begrensingene våre ved å spise smartpiller og bruke VR-briller. Men hva slags samfunn får vi da? spør filosof i denne podcasten. 

4.4 2017 04:00


Filosof Anders Braarud Hanssen. (Foto: HiOA)

Smarte piller, VR-briller, hjernestimulering. Nyvinninger innen det man kan kalle kognitiv forbedringsteknologi kan snart bli en del av hverdagen for mange – men utviklingen går ofte fortere enn samfunnsdebatt og regelverk klarer å følge.

I denne episoden snakker Anniken og Katrine med filosof Anders Braarud Hanssen som er stipendiat i forskergruppen Ansvarlig innovasjon på Arbeidsforskningsinstituttet ved Høgskolen i Oslo og Akershus.

De sveiper innom fremtidsscenarier, transhumanisme, Francis Fukuyama, Peter Thiels anti-aldringsideer, Google glass, Black Mirror, generasjon perfeksjon, og VR-bruk hos barn – for å nevne noe.

 

 

 

 

forskning.no ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Du må bruke ditt fulle navn. Vis regler

Regler for leserkommentarer på forskning.no:

  1. Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å trakassere navngitte personer eller andre debattanter.
  2. Rasistiske og andre diskriminerende innlegg vil bli fjernet.
  3. Vi anbefaler at du skriver kort.
  4. forskning.no har redaktøraransvar for alt som publiseres, men den enkelte kommentator er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  5. Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  6. Alle innlegg blir kontrollert etter at de er lagt inn.
  7. Du kan selv melde inn innlegg som du mener er upassende.
  8. Du må bruke fullt navn. Anonyme innlegg vil bli slettet.

Annonse