Saken er produsert og finansiert av Universitetet i Bergen - Les mer
Jostein Gripsrud i samtale med journalist Hilde Kvalvaag om innvandringsdebatten i de skandinaviske landene. Danskene har hatt den mest voldsomme debatten, men i Sverige sprekker «meningskorridoren» og Sverigedemokratene slipper til med islamkritikk i mediene.

– Tonen er mest aggressiv i Danmark

Podcast:

Hør medieprofessor Jostein Gripsrud i snakke om innvandringsdebatten i de skandinaviske landen i denne podcasten.

1.11 2016 04:00

– Å la alle stemmer komme til orde er en forutsetning for et levende demokrati. Frp gav en stemme til de som var redde eller skeptiske til innvandringstakten, det var ingen andre som påtok seg den jobben, sier professor Jostein Gripsrud ved Institutt for informasjons- og medievitskap i denne podcasten.

Gripsrud leder et nytt forskningsprosjekt som skal se på hvorfor de skandinaviske landene har hatt så ulik offentlig debatt om innvandring. Med på prosjektet er en rekke forskere ved instituttet, samt partnere i København, Stockholm, Oslo og Trondheim.

– Meningen er å beskrive, analysere og sammenligne det offentlige ordskiftet omkring innvandring de tre landene gjennom 45 år. Gjennom prosjektet vil vi også belyse hvordan offentligheten egentlig fungerer når liberale demokratier skal takle viktige og komplekse samfunnsspørsmål, sier Gripsrud.

 

Podcasten er produsert av Tane Holm Høisæter og Hilde Kvalvaag ved Kommunikasjonsavdelingen, Universitetet i Bergen. Lydklipp fra NRK og Sveriges Radio er gjengitt med tillatelse

forskning.no ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Du må bruke ditt fulle navn. Vis regler

Regler for leserkommentarer på forskning.no:

  1. Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å trakassere navngitte personer eller andre debattanter.
  2. Rasistiske og andre diskriminerende innlegg vil bli fjernet.
  3. Vi anbefaler at du skriver kort.
  4. forskning.no har redaktøraransvar for alt som publiseres, men den enkelte kommentator er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  5. Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  6. Alle innlegg blir kontrollert etter at de er lagt inn.
  7. Du kan selv melde inn innlegg som du mener er upassende.
  8. Du må bruke fullt navn. Anonyme innlegg vil bli slettet.

Annonse