Lena Aarekol (47), førsteamanuensis i historie, er torsdag ansatt som ny direktør ved Tromsø Museum – Universitetsmuseet. Hun har lang erfaring fra forskning og ledelse. (Foto: Mathilde Torsøe)

Lena Aarekol blir ny direktør ved Tromsø Museum

Styret ved UiT Norges arktiske universitet har nylig vedtatt å tilby Aarekol stillinga som direktør ved Tromsø Museum – Universitetsmuseet (TMU). 

Aarekol er førsteamanuensis i historie, og har vært daglig leder ved Polarmuseet siden august 2010. Polarmuseet er en avdeling av TMU. Hun kommer fra Porsgrunn, men har bodd i Nord-Norge mesteparten av livet.   

Aarekol har lang erfaring fra forskning, forskningskommunikasjon, administrasjon og ledelse. 

– Jeg gleder meg veldig til å begynne i stillinga. Tromsø Museum er en sentral del av universitetet, og viktig for byen og turister. Det er spennende at det skal bygges et nytt museumsbygg, det blir helt sikkert arbeidskrevende å utforme dette. Min visjon er at Tromsø Museum skal fortsette å være et aktuelt sted som skaper engasjement, nysgjerrighet og interesse for livet i nord. Samtidig skal det være et sted man gjerne vil tilbake til, sier Aarekol.

Powered by Labrador CMS