Stephen Hawking mener å ha funnet en ny måte som gjør det mulig for sorte hull å forsvinne uten at informasjonen går tapt. (Foto: Dennis Van Tine/Zuma Press/NTB Scanpix.)
Stephen Hawking mener å ha funnet en ny måte som gjør det mulig for sorte hull å forsvinne uten at informasjonen går tapt. (Foto: Dennis Van Tine/Zuma Press/NTB Scanpix.)

– Stephen Hawking gleder seg til å komme til Trondheim

Det blir første gang den berømte fysikeren Stephen Hawking besøker Norge, og han ønsker å holde foredrag for sitt største publikum noensinne. Astronauten Buzz Aldrin og syv nobelprisvinnere er noen av de totalt 28 vitenskapsstjernene som skal delta under Starmus i Trondheim.

– Stephen Hawking gleder seg til å delta på Starmus. Det blir hans første besøk i Norge, sier Garik Israelian, grunnleggeren av Starmus-festivalen.

Stephen Hawking er en av forskerstjernene som kommer til Trondheim når Starmus-festivalen går av stabelen 18 – 23 juni i år. Da blir det mulig for hvem som helst å få med seg populærvitenskapelige foredrag av syv nobelprisvinnere, syv astronauter, der tre har vært på månen og totalt 28 foredrag. Astronauten Buzz Aldrin, som var det andre mennesket på månen, er en av astronautene som kommer.

Det er lagt ut billetter, og alle i Norge kan kjøpe Trondheimspass som koster fem tusen kroner. Da kan man høre alle foredragene, inkludert Stephen Hawking, og det vil også bli konserter. Det vil trolig ikke bli solgt enkeltbilletter til noen andre foredrag enn Stephen Hawking. Hvis man vil ha med seg Buzz Aldrin, Brian Eno eller noen av vitenskapsstjernene må man kjøpe festivalpass. Det er totalt 500 Trondheimspass tilgjengelig. Det er rabatterte billetter for studenter og elever, og frem til 31. mai er prisen for et festivalpass 3200 kroner.

De ordinære billettene er dyrere, og kommer også til å stige i pris etter hvert som festivalen nærmer seg.