Nett-TV: Matkunst i toppklasse

Smakfullt og sunt. Men verken du eller jeg får smake. Alt går til fisken.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Pellets. (Foto: Frank Gregersen, Nofima)
Pellets. (Foto: Frank Gregersen, Nofima)

En god meny til oppdrettsfisken gir sunn fisk, og god mat for oss fiskespisere.

Kvaliteten på fiskefôret har nemlig stor betydning for fiskens helse, og til sist det produktet som vi forbrukere tilbereder og nyter.

Fiskefôr er i dag milliardindustri i Norge, og i denne filmen handler det om forskning for å utvikle bedre fôrtyper.

Ved Nofimas fôrteknologisenter i Bergen er det bygget opp en fôrfabrikk i liten skala slik at det er mulig å forske fram fôrtyper som har nye og forbedrede egenskaper.

I filmen under følger vi forskere og fagfolk når de lager fôr etter en ny oppskrift.

Artikkel oppdatert 25/3/2015

Powered by Labrador CMS