Annonse
Frykt for å miste jobben kan være blant årsakene til at bekymringen i befolkningen økte etter at regjeringen innførte de strengeste tiltakene i fredstid 12. mars.

Flere opplever mye bekymring etter at koronatiltakene ble innført

Etter at koronatiltakene ble innført 12. mars opplever flere nordmenn mye bekymring og lite glede, ifølge en ny SSB-undersøkelse.

Publisert

I dagene før tiltakene ble innført svarte 25 prosent av befolkningen at de var mye bekymret, mens i dagene etter hadde andelen økt til 31 prosent, ifølge foreløpige tall fra Statistisk sentralbyrås (SSB) undersøkelse om livskvalitet.

Den største økningen i andelen bekymrede er størst blant aleneboende under 45 år og innvandrere, men også blant yrkesaktive, pensjonister og barnefamilier har bekymringen økt.

Årsaken kan være større bekymring for å miste jobben, mener SSB.

I undersøkelsen som ble gjennomført etter at tiltakene var innført, svarer 30 prosent av respondentene at de opplever lite glede. Det er en oppgang på 4 prosentpoeng sammenlignet med tilsvarende undersøkelse før koronatiltakene ble innført.

Økningen i andelen som opplever lite glede, er størst blant personer over 65 år og pensjonister. Den er minst blant barnefamilier.

Samtidig er nordmenns generelle tilfredshet med livet mindre påvirket av tiltakene. Før 12. mars svarte 28 prosent at de har «høy tilfredshet ned livet», mens 26 prosent svarte det samme etter at tiltakene ble innført.

Undersøkelsen viser også at etter tiltakene ble innført, oppgir respondentene at de har flere personer de kan regne med hvis de får store personlige problemer.

Powered by Labrador CMS