En isbjørn gir reisende klar beskjed om at de risikerer å ha med seg fremmede arter til sårbare arktiske strøk. (Skjermbilde fra informasjonsfilm)

Slik unngår du uønsket innførsel til Arktis

En notis fra Norsk institutt for naturforskning (NINA) - Les mer

Skal du reise til Arktis? Frø, insekter og parasitter kan bli med som blindpassasjerer på reisen. En ny animasjonsfilm skal fortelle turister og andre reisende hvordan de kan unngå å ta med uønskede arter som kan true det sårbare arktiske naturmiljøet.

Filmen viser en isbjørn-vakt som nøye sjekker om passasjerer har med seg slike miljøtrusler uten at de er klar over det selv. Eksperter på fremmedeS arter hos Norsk institutt for naturforskning (NINA), Naturvårdsverket i Sverige og finske Ministry of Agriculture and Forestry står bak filmen, som er tekstet på 11 forskjellige språk.

– Vi ønsker at filmen gjør reisende til arktiske strøk mer bevisste på at de kan frakte med seg fremmede arter til disse sårbare naturområdene, uten at de aner det. Det kan skape store problemer for plante- og dyrelivet i Arktis, forteller Jørn Thomassen, prosjektleder hos NINA.

Les mer om filmen på nettsidene til Norsk institutt for naturforskning (NINA)

Powered by Labrador CMS