Stein Evensen er nyvalgt leder i Nasjonalforeningen for folkehelsen. (Foto: Anne Elisabeth Næss)
Stein Evensen er nyvalgt leder i Nasjonalforeningen for folkehelsen. (Foto: Anne Elisabeth Næss)

Stein Evensen er ny leder for Nasjonalforeningen for folkehelsen

Stein Evensen har doktorgrad i medisin, han har vært dekan ved det medisinske fakultet og er i tillegg kommandør av St.Olavs Orden. Med sin kompetanse, livserfaring og engasjement har Evensen gode forutsetninger for å gjøre en god jobb som leder for en organisasjon som Nasjonalforeningen for folkehelsen.

– Jeg har alltid hatt bred interesse for folkehelse. Og helse har jeg jo jobbet med hele livet, sier Evensen, som har vært mer enn gjennomsnittlig interessert i helsepolitikk, noe som har ført til han har vært i nærkontakt med hele fem helseministre.

Hvis han mener noe i systemet ikke fungerer, eller det gjøres feil prioriteringer i helsevesenet, er ikke Evensen den som sitter stille i båten. Han erkjenner å ha mange krasse aviskronikker og hete debatter på samvittigheten.

– Hva tenker du om organisasjonen du nå skal lede?

– Jeg har kjemperespekt for Nasjonalforeningen! Både det at den er så bredt orientert og favner så mye og så mange. Og at hjerte og hjerne bindes sammen, både innen forskning og i folkehelsearbeidet. Det har jeg alltid ment er viktig. For øvrig er det altfor tidlig å ha meninger om en stor organisasjon som jeg ser frem til å lære masse om. Og så gleder jeg meg til å møte folk der ute jobben gjøres.

Powered by Labrador CMS