Prisen for beste film under Amandusfestivalen gikk til Fredrik Dahle Vedholm og hans dokumentar «Mere min», som skildrer Jarmund Veland sin siste tid med familien. (Foto: Jeanette Larsen)

Vant pris for dokumentar om ALS

– Jeg hadde egentlig meldt meg på i kategorien «beste dokumentar», og ble ganske stresset da det i stedet hørtes ut som om de snakket om min dokumentar under utdelingen av «beste film», sier Vedholm etter Amandus-festivalen hvor han stakk av med den gjeveste prisen, «beste film». 

I dokumentaren møter vi Jarmund Veland og familien hans. Veland led av diagnosen ALS (amyotrofisk lateral sklerose), en muskelsykdom hvor symptomene gradvis forverres, og nervecellene som skal bringe signaler fra hjernen til musklene går sakte tapt. Gjennom dokumentaren skildres Velands siste tid. Han har bestemt seg for å avslutte den livsforlengende behandlingen.

Sammen med familien har han kjempet mot sykdommen i syv år, men må nå ta farvel med sine nærmeste.

Filmen om Veland ble til som en masteroppgave i studiet Dokumentarproduksjon ved Universitetet i Stavanger. Vedholm hadde akkurat begynt å jobbe for Læringsmiljøsenteret, hvor også Veland fremdeles jobbet en dag i uken.

Powered by Labrador CMS