Selvsagt andeforskning

Den britiske skattebetalerforeningen er i harnisk etter at University of Oxford har brukt tre år og tre millioner skattekroner på en studie som viser at ender liker vann.
22.5 2009 05:00


“Studien fra University of Oxford antyder at ender egentlig ikke er så opptatt av svømming. (Illustrasjonsfoto: www.colourbox.no)”

To forskere fra et av verdens fremste universiteter lot en flokk ender velge mellom en dam, et trau med vann og en dusj. De fant ut at endene tilbrakte overraskende mye tid i dusjen, skriver The Guardian.

Susie Squire fra den britiske skattebetalerforeningen er ikke videre imponert.

- At ender liker regn og vann er sunn fornuft. Det siste myndighetene bør tildele knappe ressurser til er tøv som dette, sier hun til Guardian.

- Urettferdig fremstilt

Professor i dyreatferd ved University of Oxford, Marian Stamp Dawkins, sier det er urettferdig å fremstille studien som en undersøkelse av om ender liker vann.

Hun sier studien er gjort for å finne den beste måten å gi vann til gårdsender på. Grunnen til at dette er viktig, er fordi andedammer ofte blir skitne og uhygieniske, og at de holder på unødvendig mye vann.

Dawkins sier forskerne hadde regnet med at endene ville tilbringe mesteparten av tiden i andedammen, men det at de foretrakk dusjen kan tyde på at selve svømmingen ikke er så viktig for dem.

Annonse

forskning.no ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Du må bruke ditt fulle navn. Vis regler

Regler for leserkommentarer på forskning.no:

  1. Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å trakassere navngitte personer eller andre debattanter.
  2. Rasistiske og andre diskriminerende innlegg vil bli fjernet.
  3. Vi anbefaler at du skriver kort.
  4. forskning.no har redaktøraransvar for alt som publiseres, men den enkelte kommentator er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  5. Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  6. Alle innlegg blir kontrollert etter at de er lagt inn.
  7. Du kan selv melde inn innlegg som du mener er upassende.
  8. Du må bruke fullt navn. Anonyme innlegg vil bli slettet.

Annonse

Annonse