(Illustrasjonsfoto: Bygdeforskning)

Hvordan bidrar små gårdsbruk til ernæring og matsikkerhet?

Norsk senter for bygdeforskning deltar i et nytt EU-prosjekt som skal studere hvordan de små brukene bidrar til verdens ernæring og matsikkerhet. Prosjektdeltagerne har nylig deltatt på kick-off i Èvora, Portugal.

Den overordnede ambisjonen til prosjektet er stor. Målet er å synliggjøre hvilket bidrag et småskala landbrukssystem har i den totale matsikkerhetssituasjonen. Et bredt empirisk grunnlag må til for å studere et slikt spørsmål.

Prosjektet har valgt ut 30 referanseregioner i Europa og Afrika innenfor ulike matsystemer. Bygdeforskning skal studere småbrukene i Norge sin rolle. 

– Vi gleder oss veldig til å få jobbe med et så kompetent team der vi skal utvikle kunnskapsfeltet sammen med så mange dyktige forskere. Det blir spennende å jobbe så tett med brukere både globalt og nasjonalt, sier seniorforsker Hilde Bjørkhaug.

Powered by Labrador CMS