Nettportal om Norges forhold til Europa

For å gi deg bedre informasjon og bidra til bredere debatt om EU, EØS og norsk europapolitikk, har utenriksminister Jan Petersen lansert nettstedet europaportalen.no.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 1. mai 2004 gikk ti nye land inn i EU. Dette var den største utvidelsen av EU noensinne, og mange andre land ønsker medlemskap.

Utenriksdepartementet ser allerede i dag for seg et EU med i overkant av 30 medlemsland og opp mot 600 millioner innbyggere.

- Stadig viktigere premissleverandør

- I årene som kommer vil vi altså stå overfor et EU med enda større tyngde, politisk så vel som økonomisk. Dermed blir EU en stadig viktigere premissleverandør for oss, sa utenriksministeren i sin åpningstale.

For Regjeringen er noe av målsetningen bak Europaportalen å bidra til en bredere europadebatt i Norge.

Den nye nettportalen skal etter Regjeringens intensjoner være den sentrale informasjonskilden ut til det norske samfunn om norske myndigheters europarelaterte virksomhet. Portalen inneholder blant annet informasjon fra alle fagdepartementene ordnet under ulike tema.

Du kan si din mening

For eksempel kan du lese om EØS-borgeres rettigheter, og om det å arbeide, reise og studere i EØS. Du kan få informasjon om utviklingen i norsk europapolitikk, eller sikkerhet og samarbeid i Europa. Portalen omtaler Norges samarbeid med alle land i Europa.

- I løpet av høsten 2004 vil Europaportalen dessuten bygges ut slik at den også kan bli en interaktiv kommunikasjonskanal mellom myndighetene og samfunnet i behandlingen av konkrete EØS- og Schengen-saker. Det skal da bli mulig for interesserte grupper og publikum å kommunisere sine synspunkter og spørsmål om slike saker direkte til fagansvarlig departement, sa Petersen.

Lenker:

Europaportalen: europaportalen.no
Utenriksdepartementet: Tale under lanseringen av Europaportalen

Powered by Labrador CMS