Folkehelseinstituttet sier årets influensautbrudd er i gang nasjonalt.

Folkehelseinstituttet tror mange nordmenn kommer til å få influensa i jula

Årets influensautbrudd er i gang i Norge, varsler Folkehelseinstituttet. Mens covid-19-smitten øker svakt, sprer influensa og RSV-infeksjoner seg raskt.

I takt med smittespredningen øker både forekomsten av influensa og innleggelser med influensa raskt. Årets influensautbrudd er i gang, melder FHI , og økningen skjer tidligere enn normalt.

Mye smitte i jula

Det ventes mye smitte rundt jul og nyttår.

Influensavirus A (H1N1) dominerer, men epidemien av RSV-infeksjoner øker også raskt, med stadig flere innleggelser, særlig av barn under fem år.

– Epidemier av luftveisinfeksjoner vil de nærmeste månedene gi stor belastning på helsetjenesten. Sykehusene og kommunene må ha beredskap for mer sykdom, større sykefravær, flere innleggelser og flere utbrudd i sykehjem og sykehus, skriver FHI.

Lavere andel vaksinerte blant de innlagte

I uke 49 ble det registrert 163 nye innleggelser med influensa. Det er en kraftig økning fra 95 i uke 48.

Per 11. desember var 61 prosent av personer over 65 år vaksinert mot influensa. Blant sykehusinnlagte med influensa i denne aldersgruppen var bare 36 prosent vaksinert.

– Influensavaksineringen haster nå, slår FHI fast.

Antallet nye pasienter innlagt med covid-19 har økt siden uke 39 fram til uke 48. Det er foreløpig rapportert om 289 nye pasienter i uke 49, men det vil trolig oppjusteres. I uke 48 var tallet 283.

Vi vil gjerne høre fra deg!

TA KONTAKT HER
Har du en tilbakemelding, spørsmål, ros eller kritikk? Eller tips om noe vi bør skrive om?

Powered by Labrador CMS