Annonse
En gutt sykler på den greske øya Ikaria. De som bor på denne øya lever i snitt mye lenger enn de som bor på fastlandet i Hellas. Er det fordi øyboerne stresser mindre? (Foto: Thanassis Stavrakis, Ap, NTB scanpix)

Podcast: Hvorfor lever noen mye lenger enn andre?

Aldri har vi levd så lenge som nå. Likevel er det i tradisjonelle samfunn, der tiden har stått stille, at folk lever aller lengst. Hvorfor er det slik?

Publisert

Politikk og Røvere

Lars Erik Berntzen og Jonas Bergan Dræge er doktorgradstipendiater ved Fakultet for sosiologi og statsvitenskap på det Europeiske universitetsinstitutt i Firenze. Hver uke lager de podcasten Politikk og Røvere. Du finner alle sendingene her. Podcasten finnes også på FacebookSoundcloud og iTunes

I denne episoden av podcasten Politikk og Røvere handler det om hvordan vi kan leve lengst mulig.

Lars Erik Berntzen og Jonas Bergan Dræge, doktorgradstipendiater ved det europeiske universitetsinstituttet i Firenze, snakker om forskjellene mellom Afrika sør for Sahara og vestlige land, mellom kvinner og menn, og mellom by og land.  

De snakker om såkalte blå soner, områder der folk lever ekstra lenge, og diskuterer  forskjellen mellom samvarians og kausalitet, altså hvordan man kan vite hva det er som gjør at noen lever så lenge.

Her finner du podcasten på iTunes.

 

 

Powered by Labrador CMS