Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran (Ap) sier næringslivet spiller en nøkkelrolle i å styrke Norges posisjon innenfor sjømat og skipsfart. Nå får elleve prosjekter for bærekraftig havbruk og utslippskutt fra skip får til sammen 100 millioner kroner til forskning og innovasjon.

100 millioner til grønne prosjekter innenfor skipsfart og havbruk

Elleve prosjekter for bærekraftig havbruk og utslippskutt fra skip får tildelt til sammen 100 millioner kroner til forskning og innovasjon.

Prosjektene som får støtte innenfor skipsfart og fiske omfatter digitalisering, utslippsreduserende teknologi, autonome og fjernstyrte fartøy og sikkerhet.

For havbruksnæringen skal prosjektene som mottar forskningsmidler bidra til bærekraftig vekst og verdiskaping, opplyser Forskningsrådet.

– Næringslivet spiller en nøkkelrolle i å styrke Norges ledende posisjon innenfor sjømat og skipsfart. Det er spennende å følge og støtte opp under den store omstillingsviljen vi er vitne til i næringa i disse dager. Slik skaper vi nye arbeidsplasser for framtida langs hele kysten, sier fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran (Ap).

Regjeringen har et mål om å redusere klimagassutslippene med 50 prosent innen 2030. Skipsfart og fiske står for om lag seks prosent av utslippene.

Vi vil gjerne høre fra deg!

TA KONTAKT HER
Har du en tilbakemelding, spørsmål, ros eller kritikk? Eller tips om noe vi bør skrive om?

Powered by Labrador CMS