Labradorer ser ut til å være mer tilbøyelige til å tigge enn andre hunderaser og er generelt mer opptatt av alt som har med mat å gjøre, ifølge en ny studie.

Derfor er labradoren så glad i mat

Labradoren ser ut til å være genetisk styrt til å tigge.

10.5 2016 04:00

Er du hundeeier, vet du antakelig at hunder sjelden lar en godbit gå til spille.

Er du så heldig å eie en labrador, har du kanskje lagt merke til at nettopp denne hunderasen bruker ekstra mye tid på å sette store våte hundeøyne i deg for å få påfyll i matskålen.

Ny forskning viser nemlig at labradorer er mer tilbøyelige til å tigge enn andre hunderaser og er generelt mer opptatt av alt som har med mat å gjøre. Det skriver Livescience.com.

Studien er publisert i tidsskriftet Cell Metabolism.

Hovedforfatteren på studien, dyrlege Eleanor Raffan, fikk ideen til studien fordi hun la merke til usedvanlig mange overvektige labradorer på klinikken sin. Derfor bestemte hun seg for å undersøke genene deres.

Raffan og kollegene hennes undersøkte først 33 labradorer med fokus på genene forskere forbinder med overvekt. 18 av dem var i fin form og 15 var overvektige.

De fant ut at de overvektige hundene hadde større sannsynlighet for hadde et gen som kalles POMC.

Dette genet burde hatt en slags knapp som kan «slå av» hundenes sult, men den av-knappen virker ikke ordentlig mer, formulerer Raffan det ifølge Livescience.com.

Forskerne undersøkte nå ytterligere 700 labradorer og fant at én av fire hunder hadde genet. Da de spurte hundeeierne fant de ut at disse hundene var mer opptatt av å skaffe mat enn de andre hundene.

Dessverre er det ingen annen løsning for de overvektige labradorene enn den som anbefales oss mennesker: mindre mat og mer mosjon.

Annonse

forskning.no ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Du må bruke ditt fulle navn. Vis regler

Regler for leserkommentarer på forskning.no:

  1. Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å trakassere navngitte personer eller andre debattanter.
  2. Rasistiske og andre diskriminerende innlegg vil bli fjernet.
  3. Vi anbefaler at du skriver kort.
  4. forskning.no har redaktøraransvar for alt som publiseres, men den enkelte kommentator er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  5. Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  6. Alle innlegg blir kontrollert etter at de er lagt inn.
  7. Du kan selv melde inn innlegg som du mener er upassende.
  8. Du må bruke fullt navn. Anonyme innlegg vil bli slettet.

Emneord

Annonse

Annonse