Førsteamanuensis Erlend Alfnes (t.h), her sammen med professor Jan Ola Strandhagen, skal koordinere prosjektet. (Foto: DIKU)

NTNU får EU-penger for å styrke norsk utdanning

NTNU ble nylig tildelt Norges aller første Kunnskapsallianse.

En kunnskapsallianse er et stort, internasjonalt partnerskap mellom utdanning, næringsliv og andre aktører, støttet gjennom EU-programmet Erasmus+. Programmet støtter blant annet utveksling for studenter.

Målet med kunnskapsallianser er å styrke Europas innovasjonskapasitet gjennom å koble utdanning, innovasjon og forskning, for å finne nyskapende løsninger på felles utfordringer.

Det har lenge vært en kunnskapspolitisk målsetting i Norge å få tildelt disse EU-midlene for å styrke norsk utdanning. Nå har endelig en norsk institusjon lykkes i den tøffe konkurransen blant de fremste universitetene og høyskolene i Europa.

– EUs utdanningsprogram Erasmus+ er det største virkemiddelet for kvalitetsutvikling i høyere utdanning i Norge. Vi gratulerer NTNU med resultatene i årets utlysning, sier Harald Nybølet, direktør i Diku – Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning.

Prosjektet ved NTNU heter Lean 4.0 og koordineres av førsteamanuensis Erlend Alfnes ved Institutt for maskinteknikk og produksjon.

I Lean 4.0 skal studenter, forskere og industripartnere samarbeide om å løse konkrete problemstillinger og dele deres erfaringer i universitets- og høyskolesektoren så vel som i industriselskaper i Europa.

Les mer om prosjektet på DIKU sine nettsider.

Powered by Labrador CMS