Denne artikkelen er produsert og finansiert av Norges idrettshøgskole - les mer.

Den amerikanske syklisten Lance Armstrong hadde en lang og innbringende idrettskarriere, men tilsto til slutt at han hadde dopet seg . Han ble tatt fra sine syv seire i Tour de France.

- Doping i idretten er komplisert

PODKAST: Hva er egentlig naturlig og unaturlig i dopingsammenheng?

Doping høres kanskje ut som et enkelt tema som ikke vil ta alt for lang tid å dykke ned i. Mange av problemstillingene er svart-hvitt. Men doping er langt mer komplisert enn som så.

Mange har kanskje en klar oppfatning om hva doping er og hva det handler om. I bunn og grunn handler det om etikk – hva som er rett og galt, og hva som kan tillates og ikke tillates. Idrettens utvikling er på mange måter et spørsmål om moral.

I denne episoden av NIH-podkasten ser vi på hvordan doping defineres i anti-doping-regelverket. Hvorfor forby doping, og hva er egentlig naturlig og unaturlig i dopingsammenheng?

I studio får vi besøk av Sigmund Loland, NIH-professor med ekspertise innen blant annet idrett og etikk, og idrettsfilosofi. Sigmund er også medlem av Verdens antidopingbyrås etiske råd (WADA) hvor han deltar i utarbeidelse og iverksettelse av regelverket. Sigmund møter ulike problemstillinger knyttet til doping både som forsker og rådgiver i WADA.

Powered by Labrador CMS